Palautus- ja hyvityskäytäntö

Vastaanotto-osoitteen vaihtaminen

Jos tilauksessa on ollut väärä vastaanotto-osoite tai tilaus on ohjautunut eri vastaanotto-osoitteeseen meistä riippumattomista syistä mm. Postin Oma Noutopiste -palvelun johdosta, Postille tehtävistä palvelumuutospyynnöistä veloitamme 10 € (tämä ei kata kaikkia Postin veloittamia kuluja).

Huomioithan vielä, että ennen tilauksen postiin viemistä lähetyksen tietoja on mahdollista vaihtaa ilman kuluja. Veloitamme vain meille aiheutuvia kuluja.

Tuotevirheen korjaaminen ja hyvityskäytäntö

Mikäli toimitettu tuote on vioittunut, tuote puuttuu tai asiakkaalle on toimitettu väärä tuote, tulee asiakkaan ilmoittaa virheestä välittömästi 14 vuorokauden sisällä paketin vastaanottamisesta. Virheilmoituksen toivomme ensisijaisesti vastausviestinä tilausvahvistukseen osoitteeseen [email protected] jolloin saamme tilaukseen liittyvät tiedot.

Virheilmoitus voi olla vapaamuotoinen. Siinä tulisi ainakin selvitä tilausnumero ja tilaajan nimi. Voimme sopia yhdessä parhaimman tavan korvata virhe. Virheilmoituksessa voi ilmoittaa, palautatko tuotteen ja haluatko rahat takaisin vai toivotko, että lähetämme vastaavan tuotteen vioittuneen tilalle.

Kuluttajan oikeudet

Lisätietoja kuluttajan oikeuksista verkkokaupassa löydät kuluttajaviraston sivuilta.

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi.

Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).