Vuosi toimintaa takana ja tavoitteita on pitänyt laittaa paperille, että saisi asiat loogisessa järjestyksessä ja yrityksen toiminnan kannalta järkevässä järjestyksessä hoidettua.
Tänä vuonna eli 2023 on tarkoitus käynnistää raaka-aineiden kauppa eli kaikki mitä käytän tuotteissani, on saatavilla myös raaka-ainemuodossa. Hommaa hidastaa melko laajalle levinnyt raaka-aineiden ja pakkausten saantiongelmat: olen odottanut vuoden päivät tietyn kokoista lasipulloa saataville. Tehtaalta saisi toki tilattua, mutta myyntierät on 600kpl luokkaa. Ehkä sitten joskus. Tavoitteena on tarjota alueella toimiville luonnontuote-alan harrastajille ja ammattillaisille nopeasti tarvikkeita ja sen verran pienissä erissä, että voi jatkaa tuotekehitystä inspiraation iskiessä.
Kevään paukut pistän pikivoiteen läpiviemiseksi: tuote on turvallisuusselvityksessä ja laskujeni mukaan sen myynti saaminen tulee maksamaan hulppeat 1800€, kun laskee satojen eurojen turvallisuusselvityksen lisäksi (jos se edes menee läpi) raaka-aineet ja pakkaustarvikkeet. Tuotetta on kehitelty kohta 2 vuotta, palaute todella hyvä. Mietinnässä on vielä se, millä nimellä pikivoidetta kutsuisi: ei saa sanoa hyönteiskarkote, vaikka se pitääkin polttiaiset ja hyttyset pois iholta. Ideoita otetaan vastaan! Pelkään voiteen myyntiin saamisen korkean hinnan väistämättä tarkoittavan sitä, että menee useampi vuosi, että tuote on maksanut itsensä takaisin. Tuolla 1800€ tekisin myyntiin 20 erilaista saippuaa!
Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, viime vuosi oli varovaisen toiveikkaan positiivinen, vaikka ihmiset käyttivätkin varovasti rahaa ja oma terveys petti joulukiireen alla. Ihmisten arvostus paikkallista ja käsityötä kohtaan kuitenkin on noussut, samaten luonnontuotteita kohtaan on kiinnostus noussut. Ja vaikka kaikki saippuani eivät ole 100% luonnontuotteita, koska osassa niistä on 0,5% tuoksuöljyjä, ovat muutkin kuin minä huomanneet palasaippuan olevan ihon ja ympäristön kannalta pelkästään positiivinen muutos!